Sjokk

Grøssende hendelser, sensasjonelle eksperimenter, geniale narrestreker og stinkende overraskelser, servert gjennom åtte fortellinger som passer for barn fra åtte til tolv år, og voksne som fortsatt lar seg glede, skremme og forundre av gode historier. Underveis i boken vil leseren lære seg å skille ekte hekser fra folk som bare oppfører seg heksete. Forskjellene kan være vanskelige å få øye på, og det kan være livsfarlig å ta feil.

Utgitt på Snøfugl forlag i 2013.

Sannhetsstøv, type 1

I denne fortellingen oppdager to kamerater et bortgjemt hus, der en merkelig professor holder sin hemmelige oppfinnelse godt skjult. Pulveret «Sannhetsstøv, type 1» kunne nemlig lett ha forårsaket skandaler og kaos blant de voksne. Etter bare en sniff ville de si det de mener og gjøre det de har lyst til, uten å legge bånd på seg. For et par femteklassinger blir det veldig fristende å nappe til seg en prøvepose, for å eksperimentere litt på egenhånd.

Utgitt på Cappelen Damm i 2008.

Det fins vel ikke spøkelser?

Om spøkelser finnes, er det flere meninger om. I denne boken eksisterer de i hvert fall, både i snille og fæle varianter. Dette er en samling fantasifulle og humoristiske historier, fortalt av åtte norske forfattere – og akkurat passe skumle for den som liker å grøsse litt. Ulf-Arvid Mejlænders fortelling heter «Skjelettene lever», og handler om en elev som kommer bort fra klassen sin under en utflukt til Historisk Museum.

Utgitt på Damms Høytlesningsserie i 2002.